שעון קיץ מרכז אירופה - Central European Summer Time

מויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

Pin
Send
Share
Send

שעון קיץ מרכז אירופה (זה), המכונה לפעמים שעון קיץ מרכז אירופה (CEDT), הוא זמן השעון הסטנדרטי שנצפה בתקופה של קיץ בקיץ באותן מדינות אירופה שמתבוננות שעון מרכז אירופה (CET; UTC + 01: 00בחלק השני של השנה. זה מתאים ל UTC + 02: 00, מה שהופך אותו לזה של שעון מזרח אירופה, שעון מרכז אפריקה, זמן סטנדרטי דרום אפריקאי ו שעון קלינינגרד ב רוּסִיָה.[1]

שמות

שמות אחרים שהוחלו על שעון הקיץ במרכז אירופה הם שעון הקיץ האירופי התיכון (MEST),[2] שעון קיץ מרכז אירופאי (CEDT),[3] ובראבו טיים (אחרי האות השנייה של אלפבית הפונטי של נאט"ו).[4]

תקופת תצפית

מאז 1996, שעון הקיץ האירופי נצפה בין 01:00 UTC (02:00 CET ו- 03:00 CEST) ביום ראשון האחרון של חודש מרץ, ו- 01:00 UTC ביום ראשון האחרון של אוקטובר; בעבר הכללים לא היו אחידים בכל האיחוד האירופי.[5]

היו הצעות ל לנטוש את שעון הקיץ באירופה משנת 2021, אולי על ידי העברת זמן החורף בשעה ושמירה על זמן זה במהלך השנה.[6]

נוֹהָג

המדינות והשטחים הבאים משתמשים באופן קבוע בשעון קיץ מרכז אירופי:[7]

המדינות הבאות השתמשו בעבר גם בשעון קיץ מרכז אירופה:

ראה גם

הפניות

  1. ^ "זמן CEST עכשיו". 24timezones.com. הוחזר 2018-07-20.
  2. ^ "שמות אזורי זמן- אור יום תיכוני של אירופה, קיץ של אירופה התיכונה, Mitteieuropaische Sommerzeit (גרמנית)". www.worldtimezone.com. הוחזר 2018-07-20.
  3. ^ "CEDT - שעון קיץ מרכז אירופה: שעון מקומי נוכחי". הפרשי זמן. הוחזר 2018-07-20.
  4. ^ "B - אזור זמן בראבו (קיצור אזור זמן)". www.timeanddate.com. הוחזר 2018-07-20.
  5. ^ ג'וזף מאיירס (2009-07-17). "היסטוריה של הזמן החוקי בבריטניה". הוחזר 2009-10-11.
  6. ^ בופיי, דניאל (26 במרץ 2019). "הפרלמנט האירופי מצביע על גרוטאות שעון קיץ משנת 2021". האפוטרופוס.
  7. ^ "CEST - שעון קיץ מרכז אירופאי (קיצור אזור זמן)". www.timeanddate.com. הוחזר 2018-07-20.

Pin
Send
Share
Send